söndag 9 oktober 2011

Let's dig! Part two

Nu har brummande motorer tystnat och doften av diesel har lagt sig. Även denna helgen har det varit full rulle ute trädgården! Denna helgen har grävmaskinen iofs hållt sig mestadels uppe på vägen. Nedan kommer en bildkavalkad samt en liten filmsnutt på slutet! :)

Fint väder i fredags! Killarna fick klara sig själva eftersom jag jobbade! :(

Bild från i våras! Det är verkligen jätte svårt att förklara hur det är tänkt att det ska bli! Sen är det så himla svårt att kunna se saker och ting på bild - stämmer inte alltid överens med verkligheten

Det som har hänt i helgen är att vi har sänkt vägen så att trädgården ska komma i ungefär samma höjd eftersom vägen var mycket högre - när det regnar rinner vattnet ner mot huset = inte så bra..
För att kunna se hur mycket vi har sänkt vägen kan ni titta på stenstolparna på denna bilden och sen jämföra med den nedan!

Här är de lite högre eller hur!? :) Ni ser kanske fästerna på stenstolparna? Där på hänger staketet i vanliga fall. Innan vi sänkte vägen hängde alltså staketet lägre än vägen vilken gjorde att det drog åt sig mycket fukt och ruttnar snabbare!

Igår var jag hemma och agerade arbetsledning/kock. :)



En bild från i våras innan allt detta drog igång! Det syns inte på bilden men den grusplanen som är mitt i bild är en backe som lutar dels mot huset men även ner mot maskinhallen som syns längst till vänster i bild. Det fanns inte en plan yta någonstans, lite jobbigt när man tex ska byta däck på bilen..

Ja och nu ser det då ut såhär.. Hm ja det är ju lååångt ifrån färdigt, men visst funderar man lite över vad vi har gett oss in på.. :)

Även här en bild från i våras.. Detta träd ser ut så här 11 månader om året. Under en månad blommar det och har blad för att sedan tappa alltihop och se ut som det gör här.. Inte så skoj..

Därför fick det bli såhär igår! Funderar på att plantera ett annat träd där sen, kanske ett fruktträd av något slag!

 Det börjar att bli lite tomt på buskar och träd i trädgården nu! Men nästa är ska det planteras! :)

 I skymningen igår kväll.. Här ser ni vilken markant höjdskillnad det är just nu! Den kommer att försvinna nästa helg då de går in i trädgården igen med grävaren! Spännande!!! :D

 Detta är då alltså bakom maskinhallen och ladugården kan man säga.. Här ska det bli en ny väg till vår carport som ska byggas bakom ladugården i höst! :)


 Kram Isabelle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar